Άγιος Βασίλης: Η σχέση του με τη Φυσική

Άγιος-Βασίλης

Στην πραγματικότητα, ο Άγιος Βασίλης αξιοποιεί τους νόμους της Φυσικής!

Στην πραγματικότητα, ο Άγιος Βασίλης χρησιμοποιεί Φυσική για να προλάβει να φέρει δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου!

Η ταχύτητα με την οποία κινείται το έλκυθρό του είναι πάρα πολύ μεγάλη, 3000 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου. Υπενθυμίζουμε ότι η ταχύτητα του ήχου στον ατμοσφαιρικό αέρα είναι 343 μέτρα το δευτερόλεπτο. Φανταστείτε λοιπόν πόσο γρήγορα κινείται ο Άγιος Βασίλης!

Επιπλέον, ο Άγιος Βασίλης εκμεταλλεύεται τη διαφορά ώρας που υπάρχει μεταξύ των διάφορων περιοχών του κόσμου. Αυτή η διαφορά ώρας οφείλεται στην περιστροφή της Γης. Εξαιτίας της αλλάζει το τμήμα της Γης που φωτείζεται από τον Ήλιο κατά την διάρκεια ενός 24ωρου. 

 

Άγιος Βασίλης

Η περιστροφή της Γης γίνεται προς την Ανατολή και έτσι οι ανατολικές χώρες βλέπουν πρώτες την ανατολή του ήλιου. Έτσι, ο Άγιος Βασίλης θα ξεκινήσει να μοιράζει τα δώρα του στις ανατολικές χώρες που προηγούνται χρονικά όταν σε αυτές θα υπάρχει το τέλος της 24ης Δεκεμβρίου και θα ξημερώνει η 25η Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια, θα κινηθεί αντίθετα από την φορά περιστροφής της Γης. Αυτό σημαίνει ότι θα κινηθεί προς τα Δυτικά και όποιες χώρες συναντά θα διανύουν της πρώτες ώρες της 25ης Δεκεμβρίου αφού υπάρχει διαφορά ώρας μεταξύ των χωρών του κόσμου!

 

Άγιος Βασίλης

Δεν υπάρχει κανένα γνωστό είδος ταράνδου που να μπορεί να πετάξει. Υπάρχουν όμως 300.000 είδη ζωντανών οργανισμών πoυ πρέπει ακόμα να ταξινομηθούν. Τα περισσότερα από αυτά είναι έντομα και μικρόβια, δεν αποκλείεται μέσα σε αυτά να βρίσκονται και οι ιπτάμενοι τάρανδοι που μόνο ο Άγιος Βασίλης έχει δει!

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον Άγιο Βασίλη αν κάνετε κλικ στην παρακάτω εικόνα. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονα περιστροφής της στην σελίδα του site μας που αναφέρεται σε αυτήν αν κάνετε κλικ στην παρακάτω εικόνα.

Η γνώμη σας μετράει και μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι!

Πόσο σας άρεσε το άρθρο για τον Άγιο Βασίλη;

View Results

Loading ... Loading ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *